Sikker nettside

Hvordan ser man om nettsiden er sikker, og hva betyr det om den ikke er det?
16. august 2023 av
Sikker nettside
Henning Fyllingsnes

Hvordan ser man om en nettside er sikker
På adresselinjen i nettleseren vil man vanligvis se en hengelås. Den indikerer om en nettside er sikker eller ikke. En sikker nettside vil i tillegg begynne med https.

Hva betyr det at en nettside er sikker
En sikker nettside sikrer at tilkoblingen fra brukere er kryptert og sikrer at passord og annen viktig brukerinformasjon blir beskyttet og holdes privat. 
Å ha en sikker nettside har mange fordeler, slik som en forbedret brukeropplevelse og bedre rangeringer av søkemotorer. Hvis du kjøper en nettside hos Alfa Gruppen, vil brukere alltid ha en sikker tilkobling til din nettside.

Hva er HTTPS?
HyperText Transfer Protocol Secure (HTTPS) forsikrer at besøkende har en sikker tilkobling til ditt nettsted. Ved å sikre din nettside med HTTPS, blir sensitiv informasjon slik som passord eller bankdetaljer beskyttet, og besøkende kan navigere seg rundt på din nettside helt trygt. Forskjellen mellom HTTP og HTTPS er “S”, som står for “Sikkerhet”. En nettside som bruker HTTP leverer en mye mindre sikker tilkobling og dette truer kundenes datainformasjon.

Hvorfor bør man ha en sikker nettside?
I denne digitale tidsalderen er det nødvendig å ha en sikker nettside. Vi mener at nettstedets sikkerhet er svært viktig, og derfor gir vi kundene våre et gratis SSL-sertifikat og ekstra sikkerhetsfunksjoner. Å ha en sikker nettside kommer med en rekke fordeler:

  • Trygg surfing. En sikker tilkobling forsikrer at besøkende trygt kan surfe på din nettside. Som et resultat er det mye mindre sannsynlig at hackere avslører datainformasjonen deres.
  • Tillit. En sikker tilkobling viser at din nettside er pålitelig. Dette kan øke brukerens tillit til nettstedet ditt.
  • Forbedret brukeropplevelse. Veldig ofte gjør nettlesere det veldig tydelig dersom et nettsted “ikke er trygt”. Dette kan føre til en dårlig brukeropplevelse, og resultere i at brukerne velger å forlate nettsiden og aldri kommer tilbake.
  • Bedre rangeringer. Å ha en sikker nettside kan booste dine SEO-rangeringer. Sider med en HTTPS-tilkobling blir høyere rangert av Google, så derfor er de mest sannsynlige til å motta en bedre posisjon og generere mer organisk trafikk. 


Del innlegget
Etiketter