Høye gebyrer til Verisure og Sector Alarm

Konkurransetilsynet har i dag varslet gebyrer på 784 og 424, 8 millioner kroner til henholdsvis Verisure AS og Sector Alarm AS for ulovlig samarbeid om salg av boligalarmer.

Konkurransetilsynets foreløpige vurdering er at Verisure AS og Sector Alarm AS, som er de største boligalarmaktørene i Norge, har samarbeidet om å ikke selge boligalarmer til hverandres kunder ved dørsalg i perioden 2011 – 2017. Konkurransetilsynet mener de to selskapene har delt kunder i det norske boligalarmmarkedet mellom seg.

Svært alvorlig
I Norge har en høy andel av alle husstander boligalarm. Det er få aktører i markedet.

– Denne saken har stor betydning for de to selskapenes boligalarmkunder i Norge, siden de kan ha betalt for mye for sin boligalarm. Markedsdeling er en svært alvorlig form for konkurransekriminalitet, og gebyrene som nå er varslet underbygger dette, sier konkurransedirektør Lars Sørgard.

Omfattende etterforskning
Konkurransetilsynet gjennomførte bevissikring hos foretakene 20. juni 2017.
– Konkurransetilsynet har blant annet gjennomgått og vurdert store mengder beslaglagt materiale, inkludert store mengder e-postkorrespondanse. Vi har i tillegg gjennomført en rekke forklaringsopptak med ansatte i selskapene. Det er vår foreløpige vurdering at partene i stedet for å konkurrere om å skaffe flest mulig kunder, har fordelt kunder i det norske boligalarmmarkedet mellom seg, sier avdelingsdirektør Hanne Dahl Amundsen.

Konkurransetilsynet varsler at Verisure AS ilegges et gebyr på 784 millioner kroner og Sector Alarm AS ilegges et gebyr på 424,8 millioner kroner. Ulikheten i gebyrstørrelsen skyldes at foretakene har ulik omsetning.

Foreløpig vurdering
Konkurransetilsynet gjør oppmerksom på at vurderingene som presenteres i varselet er foreløpige, og at det ikke er truffet endelig vedtak i saken.
– Dette er et varsel som nå er fremlagt partene. De vil nå få mulighet til å komme med sine merknader til varselet, før det eventuelt treffes et vedtak i saken, sier Amundsen.

Partene er gitt frist frem til 2. september 2019 for å inngi sine merknader til varselet.

Team disk bytter navn

Oppdatering (11. juni 2019):
Det har vært en forsinkelse i utrullingen for denne funksjonen til planlagte domener. 
Dette vil nå være en fullstendig utrulling (1-3 dager for funksjonssynlighet) for planlagte domener som begynner 19. juni 2019. — Oppdatering (7. juni 2019): Vi har tidligere oppgitt at filbaner må endres til » delte stasjoner «for å unngå ødelagte stier».

 

Hva endrer seg? 

Funksjonen «Team disk» i Google Disk blir omdøpt til «Delte disker» Dette vil påvirke: 

 • Kjør på web og mobil: Timing kan variere avhengig av den bestemte plattformen. Se nedenfor for mer info.
 • Kjør filstrøm: Fra og med 31. mai 2019 , med utgaven Drive File Stream versjon 31, blir «Team Drives» omdøpt til «Delte disker» i Drive File Stream-navigeringen. Dette kan kreve at du oppdaterer innstillingene på enhetene dine (se nedenfor for mer info). 

Hvem er påvirket 
Administratorer og sluttbrukere

Hvorfor er det endring 
Denne endringen vil ikke påvirke Team Drives-funksjonaliteten; det er bare en navneendring. Brukerne våre har fortalt oss at de bruker Team Drives for mye mer enn å dele i lag, så «delte stasjoner» gjør det enklere å forstå hvordan du kan bruke dem.

Hvordan komme i gang 

 • Administratorer: Hvis organisasjonen din for øyeblikket er avhengig av filbaner med innhold som er koblet fra Drive File Stream, som snarveier, skript, etc., må du oppdatere filbanene dine til «Deltte stasjoner» så snart som mulig etter 31. mai 2019 for å unngå ødelagte stier. 
 • Sluttbrukere: I Google Disk, i venstre sidepanel, blir «Lagdrivere» omdøpt til «Delte stasjoner.» Alle stasjonære snarveier som kobler til innhold inne i delte stasjoner, må oppdateres.

Ekstra detaljer 

På mobilen vil Android-brukere se denne endringen fra 28. mai 2019. IOS-brukere vil se denne endringen fra 21. mai 2019. Se nedenfor for utrullingsdetaljer for Kjøring for web.

Tilgjengelighet 

Slå opp detaljer 

 • Rapid Release-domener : Full utrulling (1-3 dager for funksjonssynlighet) fra 3. juni 2019 for Kjøring på nettet. 
 • Planlagte utgivelsesdomener : Full utrulling (1-3 dager for funksjonssynlighet) fra 3. juni 2019 for Kjøring på nettet. 

G Suite utgaver 

 • Denne endringen vil påvirke alle G Suite-utgaver. 

På / av som standard? 

 • Denne funksjonen vil være  som standard. Alle funksjoner vil forblir de samme, bare nå referanser til Team Drives vil lese som «delte stasjoner» over Drive File Stream, og Kjør for web og mobil.

Chromebook – Skjermdump

Hvordan ta skjermdump / screenshot med Chrome OS

Det er hovedsakelig 2 metoder man kan bruke. Den ene med originalt tastatur og den andre med eksternt tastatur. Det er også mulig å ta skjermdump av deler av innholdet på skjermen

Skjermdump med Chromebook / Chrome OS
Dersom du har originalt tastatur (f.eks. på en Chromebook) tar du skjermdump ved å holde inne Ctrl knappen samtidig som du trykker inne knappen som skifter vindu
Dersom du har eksternt tastatur (uten Chrome-taster) trykker du på Ctrl+F5

Skjermdump av deler av skjermen med Chromebook / Chrome OS
Dersom du har originalt tastatur (f.eks. på en Chromebook) kan du ta skjermdump av deler av skjermen ved å holde inne Ctrl+Shift knappene samtidig som du trykker inne knappen som skifter vindu. Deretter merker du med musepekeren hvilken del av skjemen du vil ta skjermdump av
Dersom du har eksternt tastatur (uten Chrome-taster) trykker du på Ctrl+Shift+F5

Dipper med mer data

Nyheter fra Dipper

I dag sendte Dipper oss en kake med gode nyheter 🙂

Mer data for samme pris for både nye og eksisterende kunder

Mer data til Dipper-kundene 😀

Slået op af Dipper.no i Mandag den 1. april 2019

Nettsider

Produkt veiledninger
– Nettsider

Opprett Vipps i nettbutikk

Hvordan integrere Vipps betaling i din nettbutikk hos oss Denne oppskriften forklarer punktvis hvordan du selv kan integrere Vipps i din nettbutikk. Dersom du ønsker det kan vi sette det opp for deg. Ta kontakt så får du et tilbud på dette i henhold til din løsning....

les mer

Hvordan får jeg SSL / HTTPS

Hva er SSL? SSL (Secure Sockets Layer) er en sikkerhetsteknologi for kryptert overføring mellom server og bruker (normalt server og nettleser). SSL muliggjør sensitiv informasjon som f.eks. kredittkort, personnummer og innloggingsdata å bli overført på en sikker måte....

les mer

Overfør domenet – one.com

Dersom du har bestilt nye nettsider hos oss og bruker one.com i dag må du gjøre følgende for å få domenet overført til oss:Steg 1 - Logg på Kontrollpanel Steg 2 - Gå til Abonnement Steg 3 - Start prosedyren for endring av eier Steg 4 - Velg hva du vil endre eierskap...

les mer

Hvordan redigere nettsider

Nettsider levert av oss kan du redigere på selv eller vi kan gjøre det for deg. Sidene vi leverer er bygget på Wordpress og det gjør at sidene enkelt kan redigeres og endres uten at du trenger programmeringskunnskaper. Under finner du en enkel beskrivelse på hvordan...

les mer

Nettsider

Produkt veiledninger
– Nettsider 

Høye gebyrer til Verisure og Sector Alarm

Konkurransetilsynet har i dag varslet gebyrer på 784 og 424, 8 millioner kroner til henholdsvis Verisure AS og Sector Alarm AS for ulovlig samarbeid om salg av boligalarmer. Konkurransetilsynets foreløpige vurdering er at Verisure AS og Sector Alarm AS, som er de...

les mer

Team disk bytter navn

Team Disk endrer navn til Delte disker Oppdatering (11. juni 2019): Det har vært en forsinkelse i utrullingen for denne funksjonen til planlagte domener. Dette vil nå være en fullstendig utrulling (1-3 dager for funksjonssynlighet) for planlagte domener som begynner...

les mer

Chromebook – Skjermdump

Hvordan ta skjermdump / screenshot med Chrome OS Det er hovedsakelig 2 metoder man kan bruke. Den ene med originalt tastatur og den andre med eksternt tastatur. Det er også mulig å ta skjermdump av deler av innholdet på skjermen Skjermdump med Chromebook / Chrome OS...

les mer

Opprett Vipps i nettbutikk

Hvordan integrere Vipps betaling i din nettbutikk hos oss Denne oppskriften forklarer punktvis hvordan du selv kan integrere Vipps i din nettbutikk. Dersom du ønsker det kan vi sette det opp for deg. Ta kontakt så får du et tilbud på dette i henhold til din løsning....

les mer

Opprett Vipps i nettbutikk

Hvordan integrere Vipps betaling i din nettbutikk hos oss

Denne oppskriften forklarer punktvis hvordan du selv kan integrere Vipps i din nettbutikk. Dersom du ønsker det kan vi sette det opp for deg. Ta kontakt så får du et tilbud på dette i henhold til din løsning.

Opprettelse av løsning hos Vipps og i nettbutikken

1. Opprett en Vipps konto. Det gjør du her:
https://www.vipps.no/bedrift/ 

2. Registrere deg for Vipps på Nett. Dette gjør du her: 
https://vippsbedrift.no/signup/vippspanett/

 

 

Opprettelse av løsning hos Vipps og i nettbutikken

-Vent til du har fått bekreftelse fra Vipps om at løsningen er registrert

 1. Logg deg inn på ditt nettsted sin administrator side og Vipps Developer Portal (https://api-portal.vipps.no). Du trenger begge sidene samtidig da du skal legge inn informasjon fra Vipps Developer Portal til ditt nettsted.
 2. Du må laste ned Vipps Utvidelsen til din nettbutikk. Det gjør du ved å velge «Utvidelser» / «Legg til ny». I søkefeltet skriver du Vipps og velger «Checkout with Vipps for WooCommerce». Trykk «Installer nå» og «Aktiver».
 3. Velg «WooCommerce» / «Innstillinger» / «Betalinger» i ditt nettsted sitt administrator panel. Her vil Vipps dukke opp. Du kan velge å flytte Vipps øverst blant betalingsmuligheter. Trykk på «Administrer»

Legge inn innstillinger

Du må legge inn følgende informasjon fra Vipps Developer Portal til din nettbutikk sine Vipps innstillinger

Felter i din nettbutikk Her finnes informasjonen i Vipps Developer Portal
Merchant Serial Number Applications / Saleunit Serial Number
Client id Applications / View Secrets / Client id
Application Secret Applications / View Secrets / Client secret
Subscription key Access Token Trykk på klient navnet (øverst til høyre) / Profile / Primary key (trykk «Show»)
Abonnementsnøkkel for eCommerce Samme som over, men bruk Secondary key

Endre navn på enheter i Zipato

Slik enrer du navn på enheter ved hjelp av App

Selv om du velger et navn du ønsker på en ny enhet vil gjerne under-enheter fremkomme med andre navn (f.eks. dersom du legger til en dimmer og velger navnet «Dimmer Stue» så vil gjerne den enheten du faktisk skal bruke muligens fremkomme med produsent navn og typebetegnelse. I så fall må du endre navn på den manuelt. Dette gjøres enklest i Appen for da kan du først teste hvilke enheter du vil benytte deg av

Oppskrift

 • Velg rommet hvor devicen er lagt til
 • Trykk på meny knappen (3 prikker øverst til høyre på enheten)
 • Velg «Configuration»
 • Endre navnet under feltet «Name»
 • Trykk lagre 

 

 

 

 

 

 

 

Skjule Zipato enheter i App

Hvordan skjule enheter som ikke brukes i Appen

Det er ofte at enheter som blir lagt til vises som flere enheter. Eksempler på dette kan være at dersom du legger til en dimmer så kommer den opp med forbruksmåler og andre enheter i tillegg til selve dimmer funksjonen. Da kan det være fornuftig å skjule de enhetene du ikke bruker, i hvert fall fra Appen. 

Oppskrift

 • Velg rommet hvor devicen er lagt til
 • Trykk på meny knappen (3 prikker øverst til høyre på enheten)
 • Velg «Configuration»
 • Endre knappen på linjen «Show as device»
 • Trykk lagre 

 

 

 

 

 

Legg til ny enhet med Zipato

Synk opp nye enheter i Zipabox og Zipatale

Vi anbefaler at du bruker app fra mobiltelefonen når du skal legge til nye enheter

Slik gjøres det via App

 • Trykk på meny knappen (3 liggende streker øverst til venstre)
 • Trykk på Settings
 • Trykk på Device Manager
 • Trykk på «ADD NEW DEVICE»
 • Velg hvilken type enhet du vil legge til (f.eks. Z-Wave eller en produsent)
 • Følg instruksene i appenNB! Noen enheter vil vise som flere forskjellige. Vi anbefaler derfor at du tester hvilken enhet som fungerer slik du ønsker og så skjuler de andre. Eksempler på dette kan være at dersom du legger til en dimmer så kommer den opp med forbruksmåler og andre enheter.

 

Her er oppskrift for hvordan du skjuler devicer du ikke vil se i appen