Ny tjeneste fra Telenor skal gjøre det tryggere og enklere for norske barn å ta i bruk sin første mobiltelefon. Mobil-lappen er en leken øvelse laget for barn mellom 8-11 år som enten har eller ønsker seg egen mobil.

>> ta testen her

Hva gjør du om noen skriver noe stygt til deg? Hvis et spill er gratis å laste ned, betyr det at det ikke koster noe å bruke det? Dette er noen av spørsmålene som barna må ta stilling til når de «går opp» til Mobil-lappen. Tjenesten skal kartlegge hvorvidt poden er moden nok til å benytte egen mobil.

Ifølge Medietilsynets undersøkelser har omtrent én av tre barn under 8 år tilgang til egen mobiltelefon. Selv om det eksisterer mange råd til foreldre som gir barna sin første mobiltelefon, er det stor etterspørsel etter mer konkrete hjelpemidler.

En sjekkliste
I samarbeid med organisasjonen Barnevakten har Telenor Norge utviklet den nettbasert testen beregnet for barn mellom 8 og 11 år. Den fungerer som en sjekk på at barnet er forberedt på de utfordringene som følger med den første mobiltelefonen.– Dette er på ingen måte en erstatning for den gode samtalen og mobilpraten mellom foreldre og barn, men det er en veldig god sjekkliste for mamma, pappa og barnet som skal snakke seg gjennom det som kan skje så fort barna får direktetilgang til internett rett i hendene sine, sier Svendsen.

>> ta testen her

nb_NONorwegian